در ۲۹ آبان ۱۳۹۷
  • امنیت
  • مایکروسافت
  • ویندوز
  • ویندوز10

طی سال­های اخیر، مایکروسافت تلاش کرده است تا تنظیمات امنیتی خود را واضح­‌تر بیان کند ولی باوجود اینکه این بار با زبان ساده‌­تری طراحی شده است، هنوز هم جا برای پیشرفت دارد. در این مطلب ۵ مورد از تنظیمات ویندوز که باید به منظور حفاظت از حریم شخصی‌تان و احتیاط بیشتر، تغییر دهید را بررسی می‌کنیم.

 

لوکیشن سیستم را خاموش کنید

اگر از رایانه­‌های خانگی استفاده نمی‌­کنید و تبلت یا لپتاپ دارید، در بسیاری از موارد لازم است تا ویندوز ۱۰ و بعضی برنامه‌­ها به موقعیت مکانی شما دسترسی داشته باشند. ولی این بدین معنی نیست که همیشه لوکیشن دستگاه‌تان را روشن نگه دارید. هنگامی که لوکیشن دستگاه روشن باشد، ویندوز ۱۰ تاریخچه لوکیشن شما را تا ۲۴ ساعت ذخیره می‌­کند و به برنامه­‌هایی که به لوکیشن نیاز دارند، اجازه‌ی این دسترسی را می­‌دهد.

اگر لوکیشن دستگاه را خاموش کنید، برنامه‌­هایی که به موقعیت مکانی شما نیاز دارند، مثل گوگل مَپ، کار نمی­کنند. پس بهتر است به صورت دستی برای لوکیشن خود حالتی پیش فرض تعریف کنید تا همه­ برنامه­‌ها از آن پیروی کنند.

برای خاموش کردن لوکیشن دستگاه، از مسیر زیر اقدام کنید.

Setting> privacy> location

و گزینه­ change زیر قسمت location for this device را در صورت روشن بودن، خاموش کنید. در قسمت پایین، می­‌توانید به برنامه­‌های خاصی اجازه دسترسی به لوکیشن خود را بدهید و یا از دسترسی برخی برنامه­‌ها ممانعت کنید.

 

همگام‌­سازی را متوقف کنید

همگام­‌سازی‌­های زیادی در ویندوز ۱۰ امکا‌‌ن‌­پذیر است. همگا‌م­سازی به این معنی است که اگر از طریق حساب کاربری مایکروسافت خود وارد دستگاه‌تان ­شوید، با فعال بودن قابلیت همگا‌‌م‌­سازی، می­توانید بدون نیاز به به‌خاطر سپردن کلمات عبورتان، از دستگاه­های دیگر هم به اطلاعات خود دسترسی پیدا کنید. اگر گزینه­ همگام­‌سازی را غیرفعال کنید، از این قابلیت بی‌­بهره خواهید بود و مجبور می­شوید برای ورود از طریق دستگاه­‌های دیگر به حسابتان، کلمات عبورتان را حفظ و به صورت دستی وارد کنید.

برای غیرفعال کردن گزینه­ همگام­‌سازی، از مسیر زیر اقدام کنید.

Setting> accounts> sync your settings

می­توانید تمام همگام­‌سازی­ها را غیرفعال کنید یا در بعضی موارد همگام­‌سازی را مجاز تعریف کنید.

 

از حساب محلی (local account) استفاده کنید

اگر همگام­‌سازی دستگاه‌تان را غیرفعال کرده­‌اید، دیگر برای ورود به آن به حساب کاربری مایکروسافت احتیاج نخواهید داشت. در عوض می‌­توانید از حساب محلی استفاده کنید که به ایمیل نیاز ندارد و اجازه دسترسی و ذخیره­ اطلاعات شما را به مایکروسافت نمی­دهد. برای ورود به حساب محلی تنها به نام کاربری و کلمه‌ی عبور نیاز خواهید داشت. البته برای خرید برنامه از ویندوز استور و همگام‌­سازی اطلاعات خدمات مایکروسافت مثل one drive،  one note یا آفیس ۳۶۵ به حساب کاربری مایکروسافت نیاز دارید.

برای ساخت حساب محلی از مسیر زیر اقدام کنید:

Setting> accounts> your info

و گزینه‌ی sign in with a local account instead را انتخاب کنید. و طبق تصویر نام کاربری و کلمه‌ی عبور خود را تعریف کنید.

 

محافظ صفحه را قفل کنید

محافظ صفحه، اولین چیزی است که هر کس دستگاه شما را روشن کند، به آن دسترسی پیدا می­کند. این صفحه ممکن است حاوی اطلاعات زیادی باشد که دوست نداشته باشید در دسترس کسی قرار بگیرند.

قفل کردن صفحه محافظ، در سه مورد اهمیت دارد:

 

  1. از مسیر زیر چک کنید تا مطمئن شوید، اعلانات دستگاه شما در صفحه محافظ نمایش داده نمی­شوند:

Setting> system> notification& actions

و گزینه­ show notifications on the lock screen را خاموش کنید. البته با غیرفعال کردن این قابلیت، هیچ­ یک از اعلانات را تا زمانی که دستگاه را روشن نکرده‌­اید، مشاهده نخواهید کرد.

 

  1. برنامه­ Cortanaرا در محافظ صفحه از مسیر زیر غیرفعال کنید:

Setting> Cortana> talk to Cortana

وگزینه­ use Cortana even when my device is locked را خاموش کنید.

با غیر فعال کردن این گزینه، وقتی که دستگاه شما قفل شده است، نمی‌توانید از Cortana استفاده کنید.

همچنین می­توانید دسترسی Cortana به دستگاه‌تان را با انتخاب گزینه­ let Cortana access my calendar، email، messages and power BL when my device is locked، محدود کنید. اینگونه هم می‌­توانید در Cortana جست­‌وجو کنید، هم در زمان قفل بودن دستگاه،­ اطلاعات شخصی‌تان محفوظ می­‌ماند.

 

  1. از مسیر زیر می­‌توانید از نمایش ایمیلتان در محافظ صفحه، جلوگیری کنید:

Setting> accounts> sign in options

و گزینه­ی show accounts details on lock screen را غیرفعال کنید.

اگر مایل نباشید آدرس ایمیل‌تان در محافظ صفحه نمایش داده شود، غیرفعال کردن این گزینه مشکلی ایجاد نمی­‌کند.

 

آی­دی تبلیغات را غیرفعال کنید

هر حساب کاربری مایکروسافت، آی­دی خاصی برای تبلیغات دارد که به شرکت‌های مختلف اجازه می­دهد تا اطلاعاتی راجع­به شما به دست بیاورند و از طریق پلتفرم­‌های مختلف برای شما تبلیغات بفرستند. اگر از طریق حساب کاربری مایکروسافت با ویندوز ۱۰ کار می­کنید، حتما با چنین تبلیغاتی در برنامه‌های مختلف یا صفحه اصلی مواجه شده‌­اید.

برای غیرفعال کردن دریافت این تبلیغات، از مسیر زیر اقدام کنید:

Setting> privacy> general

و گزینه­ let apps use advertising ID to make ads more interesting to you based on your app usage را غیرفعال کنید. البته باز هم تبلیغات دریافت خواهید کرد ولی این تبلیغات براساس علایق شخصی شما نیستند.

با غیرفعال کردن این گزینه هنگام استفاده از ویندوز ۱۰ در دستگاه خودتان تبلیغات دریافت نخواهید کرد ولی هنگامی که از حساب کاربری خود در سایر پلتفرم­‌ها استفاده می­کنید اینگونه نخواهد بود. برای خلاصی از تبلیغات در سایر پلتفرم­‌ها از جمله مرورگرها به صفحه­ حذف برنامه­‌های تبلیغاتی مایکروسافت مراجعه کنید.

درنهایت با مراجعه به Microsoft privacy dashboard می­توانید ببینید چه اطلاعاتی از شما، از جمله سابقه مرورگرها و موقعیت مکانی شما، در Cloud ذخیره شده است.